Get Adobe Flash player

Vennskapslinker

074842
Idag
I går
Denne uka
Sist uke
Denne måneden
Siste måned
Totalt
94
102
94
73387
3071
3610
74842

Din IP: 54.92.194.75
17-12-17 14:37 Europe/Oslo


Gløgge Boller

gloggeboller

Ingredienser:

50 g gjær
3 1/2 dl julegløgg
100 g meierismør
ca. 500 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl rosiner
egg til pensling

Veiledning:

Rør gjæren ut i lunken gløgg. Smuldre smøret i mel blandet med bakepulver.
Bland alt til en jevn deig. Dekk deigen med plast og sett den lunt til heving.
Tilsett rosiner og bak ut bollene.
Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate, og sett dem til etterheving under plast ca. 20 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek bollene.
Avkjøl på rist.
I stekeovnen: 210 grader C, 12-15 minutter

Utbytte:

Ca 14 stk.