Get Adobe Flash player

Vennskapslinker

161605
Idag
I går
Denne uka
Sist uke
Denne måneden
Siste måned
Totalt
288
239
715
159410
4280
8892
161605

Din IP: 54.89.187.28
18-12-18 22:11 Europe/Oslo


De mest populære juletrærne

For de aller fleste hører juletrær julen til. Her finner du et utvalg av de mest populære.

Gran

For de fleste her i Norge er vanlig gran, juletreet nr. 1 framfor noen. Vanlig gran er også det økonomisk viktigste treslaget i Norge.
Grunnen til at det er blitt forbigått av edelgranartene, er at det drysser – fort og mye, så husk å fylle vann i juletrefoten for å unngå dette. Nålene har kvadratisk tverrsnitt, er 1-2 cm lange, spisse og mørkt grønne. Vanlig gran dyrkes nesten overalt i landet, bortsett fra i de ytterste kyststrøk.

Furu

Bruk av furu til juletre har særlig tradisjon i områder med lite naturlig gran. Nålene sitter to og to sammen og kan variere i lengde fra 2 til 6 cm. Furu har god holdbarhet som juletre.
Treslaget kan dyrkes som juletre de fleste steder i landet.

Fjelledelgran

Fjelledelgran vokser naturlig over store områder i det vestlige Nord-Amerika. Treslaget vokser godt i Norge, særlig i innlandet. Det er smalt i formen, tett og har grønn til blågrønn farge. Nålene er 2 - 4 cm lange, flate og butte og baret er mykt. Holder svært godt på nålene og fargen i flere uker i stuetemperatur.
Fjelledelgran vokser forholdsvis sakte og er svært hardfør og kan dyrkes over store deler av landet

Nordmannsedelgran

Nordmannsedelgran vokser naturlig og kommer opprinnelig fra fjellområdene på østsiden av Svartehavet. Den er noe videre i formen enn fjelledelgran. Nålene er 2-4 cm, skinnende og mørkegrønne. Kan dyrkes som juletre på gode lokaliteter på Sør- og Vestlandet. Holder godt på nålene i flere uker i stuetemperatur.